Pastry craft by Konst@ntinos M

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Cupcake σοκολάτα


Υλικά:

Για την ζύμη cupcake
70 γρ. Μέλι
2 μεγάλα αβγά
50 γρ. Ζάχαρη μαύρη
1 βανίλια
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
100 γρ. Αλεύρι
6 γρ. Μπέικιν πάουντερ
15-20 γρ. Κακάο
40 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για την επικάλυψη:
140 γρ. Βούτυρο 82% λιπαρά
180 γρ. Ζάχαρη άχνη
40 γρ. Κακάο σε σκόνη


Εκτέλεση:
Για τη ζύμη cupcake:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε γρήγορη ταχύτητα το μέλι, τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να διογκωθούν. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και και ρίχνουμε το ηλιέλαιο, ύστερα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο (τα οποία έχουμε κοσκινίσει). Τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα στις φόρμες και ψήνουμε στους 165°C για 20-25 περίπου λεπτά.


Για την επικάλυψη:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να διογκωθούν. Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα cupcakes μας.


Tips:
  1. Προτείνεται να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι μαλακό για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου